- Get link
 - X
 - Other Apps
 
المقادير :
• 3 بيضة 
• 1/2 كوب زيت 
• 1 كوب عصير برتقال 
• 1 معلقة صغيرة بشر برتقال 
• 1 و 3/4 كوب سكر
• 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
• 1 معلقة صغيرة فانيليا 
• رشة ملح
• 3 كوب طحين
طريقة التحضير :
· اخفقي البيض مع الزيت بشكل جيد جدا باستخدام المضرب الكهربائى ثم أضيفي عصير البرتقال وبشر البرتقال واخفقي .
· أضيفي السكر واخفقي مرة ثانية حتى يذوب السكر تماما 
· فى وعاء منفضل انخلى معا ( الطحين – الملح – الفانيليا – البيكنج بودر – الملح ) .
· اضيفي خليط المكونات الجافة ( خليط الطحين ) الى المكونات السائلة بالتدريج واخفقى حتى تندمج المكونات ثم ضعى خليط الكيكة فى صينية للخبز مدهونة بالزبدة والطحين .
· اخبزى الكيكة فى الفرن المسخن مسبقا على درجة حرارة 360 f لمدة ساعة .
· قدمى الكيكة مع كوب من الشاى ويكون طعمها ألذ فى اليوم التالى .
· اختياري : أضيفي مسحوق الهيل أو جوزالهند المجفف الى عجين الكيك ليعطيها طعم جديد .
المقادير :
- • 3 بيضة 
 
• 1/2 كوب زيت
• 1 كوب عصير برتقال
• 1 معلقة صغيرة بشر برتقال
• 1 و 3/4 كوب سكر
• 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
• 1 معلقة صغيرة فانيليا
• رشة ملح
• 3 كوب طحين
طريقة التحضير :
· اخفقي البيض مع الزيت بشكل جيد جدا باستخدام المضرب الكهربائى ثم أضيفي عصير البرتقال وبشر البرتقال واخفقي .
· أضيفي السكر واخفقي مرة ثانية حتى يذوب السكر تماما 
· فى وعاء منفضل انخلى معا ( الطحين – الملح – الفانيليا – البيكنج بودر – الملح ) .
· اضيفي خليط المكونات الجافة ( خليط الطحين ) الى المكونات السائلة بالتدريج واخفقى حتى تندمج المكونات ثم ضعى خليط الكيكة فى صينية للخبز مدهونة بالزبدة والطحين .
· اخبزى الكيكة فى الفرن المسخن مسبقا على درجة حرارة 360 f لمدة ساعة .
· قدمى الكيكة مع كوب من الشاى ويكون طعمها ألذ فى اليوم التالى .
· اختياري : أضيفي مسحوق الهيل أو جوزالهند المجفف الى عجين الكيك ليعطيها طعم جديد .

Comments
Post a Comment